ENGELLİ OLMAMAK BİR KAZANÇ DEĞİL SİZDEN HER AN ALINABİLECEK BİR HEDİYEDİR.

Erişebilirlik öncelikle kafalarda başlar. IDDA , International Disabled Divers Association (Uluslararası Engelli Dalgıçlar Birliği) baş haflerini temsil eder.
IDDA ilgili alanda faliyet gösteren en iyi dalış eğitmenleri, fizik terapi uzmanları, doktorlar ve birliklerle birlikte çalışır.

Dalış alanında ticari birlik olarak aşağıdaki organizasyonlarla birlikte çalışır:
DRS (German Wheelchair association) /(Alman Tekerlikli Sandalye Birliği)
BSNW (disabled sport association of the federal state of North Rhine-Westphalia) /(Kuzey Rhine-Westphalia Federal Bölgesi Engelli Spor Birliği

Neden Engelli Dalışı

Sportif ve boş zaman aktivitelerine düzenli katılımın ne kadar iyi bir şey olduğu iyi bir fiziksel durum ve ruh sağlığı ile genel olarak bilinen birşeydir. Diğer insanlarla etkileşim deneyimi scuba dalışı ile gelişir.Aynı zamanda sosyal ilişkiler de desteklenir. Eğer bu evrensel gerçeği aklınızda taşırsanız, bu tip aktivitelerin büyük önemi etkilenen insanlarda netleşir. Dalış gibi sportif aktivitelerle ilgilenen insanların bir çok kayda değer avantajları vardır.

Neden IDDA eğitimi?

IDDA Eğitimi Engelli bireylerin sualtındaki fonksiyonlarını geliştirip, bilinçsiz müdehalelerle tahribat görmeden güvenli dalışlar yapılmasına dair ; Engelli Dalış Eğitmenleri ve Engelli dalgıç adaylarını yetiştirmektedir.

Engelli bireylerin Türkiye’de ki dalış serüvenleri sadece etkinlikten ibarettir. Yapmaya çalıştığımız dalışların yaygın ve sürekliliğini sağlama adına verilen bir bilinç farkındalık mücadelesidir. Engelli tarafında yüreklendirip denizin mucizesinin keşfinin anlatmaya çalışılmakta ve dalışın kaslar üzerinde sayılamayacak kadar çok faydasının var olduğuna dair söylemler çoktur. Ancak somut kas yapısında hiçbir değişiklik olmadığını varsaysak bile; Derinlik Endorfin (Mutluluk hormonunun) en hızlı salgılanmasını sağlamaktadır… Mutlu kişi cesur ve engellenmişinkilerinin üzerine gidebilecek güvendedir… Cesur engelli birey bilinçli olarak eğitilirse gücünün sınırlarını keşf edip ilerletilebilir..

Her seviye için belirli teorik ve pratik egzersizlerle ilgili standartlar mevcut olup, bu seviyeyi bitiren her engelli cep brövesi ve duvar bröveleri ile sertifikalandırılırken, bir üst eğitim için hazır hale getirilir.

Halihazırda belirtilmiş sağlık faydalarının yanı sıra, Bu sporlara aktif katılım rehabilitasyon sürecine destek sağlar ve her katılımcının benliğini güçlendirir. Dalış eğitiminin içerdiği risk sağlıklı insanların dalış eğitiminin içerdiğinden fazla değildir.Riskler iyi bir eğitimle sınırlandırılabilir. Sualtı dünyasının anlaşılması,her bir katılımcıya uygun bir eğitim ve uygun hazırlıkla sağlanabilir.

Temel olarak, eğitimdeki süreçte engelliler sadece scuba dalışı için gerekli eğitim ve egzersizlerle sınırlı kalamazlar. Çevre bilinci yaratılması, sualtı dünyası ile ilgili güncel ve doğru bilinçlendirme, takım çalışması, kulüp aktiviteleri ( müze, havuz, akvaryum gezileri, havuz eğlenceleri, el sanatlarına yönelik uygulamalar, sualtı fotoğrafçılığı, sinema – film gösterimleri, oyunlu yarışmalar ) programın içerisindedir